Sunn sjokoladekake

Denne sjokoladekaka er faktisk så sunn, at du kan spise et stykke hver dag med god samvittighet! Og ikke nok med det, den er faktisk god også :-)


Den inneholder hverken gluten, sukker, laktose, smør eller meieriprodukter, og er rik på vitaminer og mineraler. Prøv den!

Bunn:
  • 5 dl hasselnøtter
  • 8 dadler
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts havsalt
Ha ingrediensene i en kjøkkenmaskin med knivblader, og kjør til massen har blitt klebrig, men fortsatt har litt små nøttebiter. Du kan ha i et par ss med kokosolje hvis du vil ha bunnen fastere. Du kan også riste nøttene litt i ovnen på forhånd, for en fyldigere smak, men det er ikke nødvendig. Smør en rund springform, ca 20 cm, med kokosolje og trykk bunnen ned i den. Sett i kjøleskapet minst en time.


Glasur:
  • 300 g cashewnøtter uten salt
  • 5 ss kakaopulver
  • 1/2 dl fersk appelsinjuice
  • 1 ts havsalt
  • 1 - 2 dl agavesirup (smak deg fram)
Ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen med kniver. Kjør på høy hastighet til du får en helt blank og fin, kremet konsistens. Smak deg fram med agavesirupen, og evt salt, hvor søt du vil ha den.

Smør glasuren over kakebunnen, og pynt med blåbær og kokos. Kaken er klar til servering, og oppbevares i kjøleskapet. Holder seg ihvertfall en uke :-)

Kommentarer

Populære innlegg